Міжнародний день захисту інформації

Відділення програмування

30 листопада 2017

30 листопада 1988 року було зафіксовано першу масову епідемію комп’ютерного «хробака», якого назвали за іменем його творця – Морріса. Тому американська Асоціація комп’ютерного обладнання оголосила цей день Міжнародним днем захисту інформації (англ. Computer Security Day). Майже 20 років існує необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки фахівцями ІТ-індустрії.

Відтоді цього дня з ініціативи Асоціації відбуваються міжнародні конференції з питань захисту інформації. Саме такі заходи дозволяють нагадувати всім про необхідність захисту комп’ютерної інформації та звернути увагу виробників і користувачів обладнання та програмних засобів на проблему безпеки. Щорічно у цей день розміщуються плакати та інша друкована продукція з тематикою свята. У бібілотечно-інформаційному центрі коледжу підготовлено огляд літератури галузі інофрмаційних технологій.

Висловлюємо подяку системним інженерам-програмістам за постійну турботу про забезпечення захисту інформації та комп’ютерної безпеки ВСП «РК НУБіП України»:

  1. Кунаху І. С.,
  2. Присяжнюк О. В.,
  3. Масталярчуку Є. В.,
  4. Панасюку В. О.,
  5. Кондюку С. М.

Для студентів ІІ-ІІІ курсів навчальних груп відділення програмування було проведене бліц-опитування Масталярчуком Євгенієм Володимировичем. Питання стосувалися цього свята, а саме, про засоби комп’ютерної безпеки. Основними антивірусними програмами студенти назвали: 360 Total Security, Dr Web, Avast Microsoft Essentials. Свої смартфони студенти захищають від комп’ютерних вірусів періодичним скануванням за допомогою антивірусних програм. Окремі студенти стали жертвами комп’ютерних «хробаків», що дозволило їм бути обережними з електронною поштою та електронними розрахунками.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування