Успіхи студентів юридичного відділення ВСП «РК НУБіП України»

Юридичне відділення

27 листопада 2017

На виконання наказу Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України від 13 жовтня 2017 року №289/1375 "Про співпрацю та комунікацію між відомствами", 25 жовтня 2017 року було оголошено конкурс творчих робіт серед студентів, що навчаються за спеціальністю 081 «Право» у закладах вищої освіти.

Учасникам необхідно було надіслати до регіональних прокуратур у своїх областях конкурсні роботи на одну із тем: «7 кроків до покращення роботи прокурора» або «7 кроків прокурора назустріч суспільству»

У прокуратурі Рівненської області було створено комісію з оцінки робіт студентів, з  числа прокурорів, представника Рівненської облдерж адміністрації та представників від вищих навчальних закладів, головою комісії був перший заступник прокурора Рівненської області – Ольшанецький Ігор Володимирович.

У конкурсі взяли участь і студенти ВСП «РК НУБіП України», а саме: Йонтко Анастасія (31-Ю), Яцюк Микола (31-Ю), Христюк Ірина (32-Ю), Климчук Анна (32-Ю), Григор’єва Тетяна (43-Ю) та Тимощук Альона (43-Ю), які надіслали конкурсні роботи на тему: «7 кроків до покращення роботи прокурора»

Загалом до прокуратури Рівненської області було надіслано близько сорока конкурсних робіт з різних навчальних закладів. З них було відібрано по десять кращих робіт з кожної теми для направлення до Генеральної прокуратури України, і в десятку кращих потрапили роботи одразу трьох наших студентів, а саме: Йонтко Анастасії (31-Ю) – 10-те місце, Христюк Ірини (32-Ю) – 5-те місце та Яцюка Миколи (31-Ю) – 2-ге місце.

Фінал конкурсу буде проведено на базі Генеральної прокуратури України. Комісія, до складу якої залучать представників прокуратури, Міністерства освіти і науки України, закладів вищої освіти та наукових установ,визначить 20 найкращих робіт. Нагородження переможців відбудеться 13 грудня 2017 року, за участю Генерального прокурора України Юрія Луценка  та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Роботи переможців опублікують у щомісячному виданні «Вісник прокуратури». Автори найкращих робіт будуть запрошені для проходження стажування в органи прокуратури.

Отож, вітаємо наших студентів з проходженням першого етапу конкурсу, і бажаємо успіху надалі!!!

Оксана Басюк, викладач юридичних дисциплін