Новинки художньої літератури за листопад 2017року

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

27 листопада 2017

Нова хвиля української літератури – яскрава, різножанрова, захоплива, - є дзеркалом сьогодення і скарбом для майбутніх поколінь. Так вважають засновники Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова», мета якого сприяння розвитку новітньої української культури. Нові надходження бібліотечно-інформаційного центру – яскраве цьому підтвердження. Запрошуємо наших користувачів до читання!Розчарованих не буде.

 

УДК 821.161.2

Гурницька Н. Мелодія кави в тональності сподівання : роман / Н. Гурницька. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 256 с.

Анна таки вирвала в долі надію на майбутнє без Адама. Не білий панський будинок з кам’яними колонами, де вона тепер поважна господиня, не поважний статус удови заможного шляхтича, не багатство чи впевненість у завтрашньому дні, а дитину від Адама, яку носить під серцем. Заради цієї дитини могла б жити, бо живуть же якось інші. Слабка жінка. Чи здужає вона вгамувати біль утрати й навчитися жити без Адама, чи відгукнеться її серце на знову почуту мелодію любові? А що як у чужій, випадково розгаданій таємниці вона вловить ту саму тональність - сподівання дива?..

 

УДК 821.161.2

Гурницька Н. Мелодія кави у тональності кардамону : роман / Н. Гурницька. - 2-е вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 400 с.

Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова ХІХ сторіччя! Що це - мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї - це перше кохання, для нього, мабуть, уже й останнє... Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом?..

 

УДК 821.161.2

Жадан С.Anarchy in the Ukr : роман. Луганський щоденник : нарис / С. Жадан. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 240 с.

Десять років тому герої роману здійснили ідейну подорож Східною Україною, місцями бойової слави Нестора Махна. Мандруючи Донбасом, вони шукали відповіді на питання - що ж таке воля-свобода-анархія? Чи є між ними межа і де вона пролягає? Сьогодні автор здійснив подорож територією, на якій саме повітря просякнуте війною, сучасною...

 

УДК 821.161.2

Жадан С.ДНК : роман / С. Жадан, Ю. Винничук, І. Карпа та ін. ; авт. ідеї С. Жадан, передм. і післямова Фоззі ; худ. Katerina Sad . - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 240 с.

У недалекому майбутньому український студент Андрій Чумак погодився взяти участь у науковому експерименті й за допомогою розшифровки коду ДНК візуалізувати "пам’ять поколінь" - відчути й особисто пережити найяскравіші моменти з життя сімох своїх предків. Найстрашніше, що він боявся побачити, - як дідусь зраджує бабусю. Та його нові спогади склалися в приголомшливу, жорстоку у своїй правдивості історію країни: правда народовців ХХ сторіччя, правда паризьких емігрантів, правда селян з ядерного полігону Харківщини, правда переселенців з охопленого війною Донбасу - усе це в ДНК Чумаків!

 

УДК 821.161.2

Жадан С. Інтернат : роман / С. Жадан. - Чернівці : Меридіан Черновіц, 2017.- 336с.

Січень 2015 року. Донбас. Вчитель Паша спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім...

 

УДК 821.134.3

Коельйо П. Вероніка вирішує померти : роман / П. Коельйо ; пер. з порт. Шовкуна В. - Харків : Клуб сімейного дозвілля , 2017. - 288 с.

Час, наданий кожній людині, не безкінечний. І все треба робити вчасно, тому що рішення, які ви не ухвалили цієї миті, можна не прийняти уже ніколи... Після невдалої спроби вкоротити собі віку Вероніка опинилася у психіатричній клініці. ЇЇ серце не витримало такого випробування, тому жити їй залишилось кілька днів... Ще вчора розчарована в житті, дівчина відчуває, що бажає жити! Жити, кохати, радіти кожній миті... Лише тепер вона навчилася цінувати кожну хвилину життя і насолоджуватися ним...

 

УДК 821.161.2

Кокотюха А. Червоний : роман / А. Кокотюха. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 320 с.

Спец. відзнака за найкращий історико-патріотичний твір Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей "Коронація слова"

Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах, ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому єдиному до снаги підкорити своїй волі ув’язнених. Як це було розкажуть три свідки, три запеклих вороги Данила; міліціонер, чекіст і в’язень-червоноармієць. Не шукайте Червоного ані серед живих, яні серед мертвих, шукайте серед овіяних легендою!

 

УДК 821.161.2

Костенко Л. В.Триста поезій. Вибране : [поезії] / Л. В. Костенко. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - 416 с. - (серія "Українська Поетична Антологія").

До книги найулюбленішої української поетеси кінця другого-початку третього тисячоліття - увійшли найвідоміші її поезії, а також уривки з історичних романів та поем. Це найповніше вибране поетеси з часів Незалежності.

 

УДК 821.161.2

Львів. Смаколики. Різдво: збірка / Д. Корній, А. Рогашко, В. Гранецька та ін. ; уклад. Н. Нікаело. - Київ : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 256 с.

Ці історії об’єднує свято, як завжди Різдво об’єднувало і рідних, і незнайомих людей. Тих, хто у дитячих спогадах зберіг найдавніші традиції свого народу. Усі мають право на різдвяне диво.

 

УДК 821.161.2

Романчук Л.Цвіте терен: [роман: у 4-х кн.]. кн. 1: Панна Оляна. кн. 2 : Срібний хлопчик / Л. Романчук. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2015. - 462 с.

Цей роман у чотирьох книгах - ще одна сповідь серця, натхненний псалом любові земній і любові небесній. Коли твориш чудо, маєш нести відповідальність. Пісня пісень лунає музикою лиш в дуеті.

 

УДК 821.161.2

Романчук Л. Цвіте терен: [роман у 4-х кн.]. кн. 3 : Білий ангел. кн. 4 : Тернове вино / Л. Романчук. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2015. - 504 с.

Цей роман у чотирьох книгах - ще одна сповідь серця, натхненний псалом любові земній і любові небесній. Коли твориш чудо, маєш нести відповідальність. Пісня пісень лунає музикою лиш в дуеті. Хор тернових птахів співає реквієм коханню: "Ти не хочеш співати у терні один... Залишаю тобі серце, щоб знав - не самотній у світі".

 

УДК 821.161.2

Талан С. Спокута : роман / Світлана Талан. - Київ : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 300 с.

Роман української авторки написаний в жанрі "реальних історій", які їй підказує саме життя. У різних творах письменниці незмінним залишається одне: головна героїня книжок - жінка-українка, вольова, зворушлива, чуттєва...

 

УДК 821.161.2-31

Фіалко Н. І. Наречена для бразильця : [роман] / Н. І. Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2017. - 360 с.

В романі розкрито непросту долю кількох поколінь однієї родини, зокрема акцентовано на спробі доньки вирватись із рутинного сімейного кола, щоб не повторити долю матері... Тож письменниця пропонує читачам зануритися в життя без прикрас, можливо, через призму чужих помилок зрозуміти власні проблеми. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. Часто за помилку в юності їм доводиться розплачуватись усе життя... Роман спонукає до глибоких роздумів. Розрахований на широке коло читачів.

Підготувала Бурячинська Л. В., завідувач БІЦ