«Запали свічку скорботи» : книжкова виставка.

Бібліотечно-інформаційний центр

24 листопада 2017

25 листопада – День пам’яті жертв голодомору.

2День па́м'яті жертв голодомо́рів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Бібліотечно-інформаційний центр пропонує у читальній залі виставку книг та періодиних видань, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні. Метою виставки стало висвітлення теми Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, усвідомлення його трагізму у долі рідного народу, формування громадянської відповідальності за майбутнє Вітчизни, сприяння зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.  Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів.  Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.  Першими зацікавились з матеріалами виставки студенти  11-Ф та 21-З груп, які підготували матеріли  та виступили на тематичній виховній годині.

Завтра, 25 листопада 2017 року,  о 16-й годині в Україні оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання,  не забудьте у пам'ять про жертв геноциду запалиту свічку пам'яті і поставити її на підвіконня.

 

Ірина Горисюк