Засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики

Групи загальноосвітньої підготовки Коледж

22 листопада 2017

22 листопада 2017 року в коледжі відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики технікумів і коледжів Рівненської області. Темою засідання обрано «Інноваційні підходи до процесу формування компетентностей та творчих здібностей студентів при вивченні математичних дисциплін». У засіданні взяли участь 16 викладачів математики з 15 навчальних закладів області та методист ради директорів технікумів і коледжів Рівненської області Процюк В. К.

Обласне методичне об’єднання викладачів математики розпочалося з огляду матеріально-технічної бази ВСП «РК НУБіП України», який провів Кунах І.С., завідувач комп’ютерно-інформаційного центру коледжу.

З вітальним словом до учасників методичного об’єднання звернулася Балдич Л. В., методист коледжу. Учасникам методоб’єднання було продемонстровано відеофільм про коледж, підготовлений до 65 річниці з дня створення.

На засіданні були заслухані та обговорені такі питання:

  • Досвід роботи викладачів математики з інноваційних підходів до процесу формування компетентностей студентів – Тригубець Л.Р., викладач математики коледжу, голова обласного методичного об’єднання викладачів математики;
  • Розвиток творчих здібностей студентів на заняттях математики – Тищук Л.В., викладач математики коледжу;
  • Роль позааудиторної роботи у формування творчих здібностей студентів – Юхимчук Ю.П., викладач математики коледжу;
  • Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» як засіб формування пізнавальної та полікультурної компетентностей студентів – Остапчук Л.С., обласний координатор міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру».

Підсумки підвів Процюк В. К., методист ради директорів технікумів і коледжів Рівненської області.

Під час методичного об’єднання присутні оглянули виставку методичних розробок викладачів математики коледжу та моделей стереометричних фігур, виготовлених членами гуртка «Лабіринти математики».

Проведений захід став чудовою нагодою показати досвід роботи викладачів математики ВСП «РК НУБіП України», їх високу майстерність і професіоналізм.

Лариса Тригубець, викладач математики, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін