Напрямки удосконалення бібліотечно-інформаційного обслуговування на новому етапі соціальних комунікацій

Бібліотечно-інформаційний центр

22 листопада 2017

Сучасний рівень організації роботи БІЦ– оснащення комп’ютерами, доступ до мережі Інтернет, фахове програмне забезпечення, власні електронні бази даних, створення електронного довідково-інформаційного апарату, систематичне поповнення фонду навчальних посібників на традиційних та електронних носіях - забезпечує повноцінне бібліотечно-бібліографічне та довідково-інформаційне обслуговування користувачів бібліотечно-інформаційного центру. З метою вдосконалення освітньої функції бібліотек – забезпечення освітнього процесу у вищому навчальному закладі за допомогою сучасних соціальних комунікацій, пропаганди нових технологій, культурних здобутків, досвіду їх освоєння і безпосередньої участі у навчанні читачів комп’ютерній та інформаційній грамотності, а також враховуючи  рекомендації  Всеукраїнської науково-практичної конференції «Бібліотеки навчального закладу на новому етапі соціальних комунікацій» (м. Харків, ХНТУСГ ім. П. Василенка) бібліотечно-інформаційний центр розробив заходи.

 

 

ЗАХОДИ

бібліотечно-інформаційного центру Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України»

 

 21-22 вересня 2017 року в Науковій бібліотеці Харківського  національного технічного університету сільського господарства  ім. П. Василенка відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотека навчального закладу на  новому етапі розвитку соціальних комунікацій». Організатор конференції – Державна  установа «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта». З метою реалізації рекомендації Всеукраїнської науково-практичної конференції  та вдосконалення освітньої функції бібліотек – забезпечення освітнього та виховного процесів у коледжі за допомогою сучасних соціальних комунікацій та інформаційних технологій, бібліотечно-інформаційний центр розробив такі заходи:

 

№ з/п

Назва заходу

Термін виконан.

Відповідальні

1

Спрямувати зусилля на забезпечення інтернет-присутності БІЦ коледжу, активізувати інформаційне наповнення сторінки бібліотечно-інформаційного центру на веб-сайті коледжу

 

впродовж

року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ,

бібліотекарі

2

З метою рекламування діяльності БІЦ в інформаційному просторі і підтримання позитивного ділового іміджу продовжувати ведення сторінки Бібліотечно-інформаційного центру в соціальних мережах (Фейсбук)

 впродовж

року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ

3

Проводити опрацювання нових надходжень книг та періодичних фахових видань для електронного каталогу, що сприяє формуванню інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу, проводити обмін цими електронними ресурсами серед аграрних навчальних закладів

 

впродовж

року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ,

бібліотекарі

4

Продовжувати участь у роботі Рівненської регіональної корпорації користувачів ІРБІС для створення електронного каталогу періодичних видань Рівненської області.

 впродовж

року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ,

бібліотекарі

5

Забезпечити викладачам та студентам доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет та власних електронних баз даних у читальному залі БІЦ

 впродовж

року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ,

бібліотекарі

6

Підготувати публікацію про роботу БІЦ у фаховому виданні ДУ «НМЦ «Агроосвіта».

до 1 січня 2017 року

Бурячинська Л. В.,

завідувач БІЦ

 

Л. В. Бурячинська, завідувач бібліотечно-інформаційного центру