Зустріч з рівненською поетесою Валентиною Люліч

Бібліотечно-інформаційний центр

09 листопада 2017

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

Нестор, чернець Києво-Печерського монастиря, народився приблизно в 1056 році. У монастирі він ніс послух літописця, від чого і був прозваний Нестором-Літописцем. Справою життя Нестора стала книжна справа, складання літописів.

«Велика буває користь від учення книжного, – говорив він. – Книги наказують і вчать нас шляху до розкаяння, бо від книжних слів набираємося мудрості і стриманості... Той, хто читає книги, бесідує з Богом, або святими мужами».

Найвизначніший твір Нестора-Літописця – «Повість минулих літ».

З нагоди свята в Бібліотечно-інформаційому центрі коледжу відбулася зустріч з молодою рівненською поетесою, членом Національної спілки письменників України Валентиною Люліч. На зустріч завітали студенти 21-З групи (куратор Малимон С.С.), 22-З групи (куратор Русіна Н.Г.), методист коледжу Балдич Л. В., викладачі.

Поетеса презентувала свої поетичні збірки, читала вірші. Валентина Люліч працює в жанрі співаної поезії, свої вірші та вірші інших авторів покладає на музику і виконує під гітару. Присутні зацікавились творчістю поетеси, задавали питання. Студенти-переможці гри-конкурсу отримали від гості збірки поезій і диски з автографом. Було цікаво і весело.

 

 

                                              Петренко Г.І., провідний бібліотекар БІЦ