Засідання навчально-методичної комісії з економічних спеціальностей

Економічне відділення

06 листопада 2017

02-03 листопада 2017 р. у Технолого-економічному коледжі Миколаївського національного аграрного університету відбулося засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів ДУ «НМЦ «Агроосвіта» зі спеціальностей 051 «Економіка» та галузі знань 07 «Управління та адміністрування».

Очолювала комісію Кураченко Г.М., методист ДУ «НМЦ «Агроосвіта», голова комісії. Участь у роботі комісії взяли сім членів комісії з різних областей України: Дмитрик В.В., заступник директора з навчальної роботи Шепетівського коледжу Подільського ДАТУ; Джура В.В., заступник директора з навчальної роботи Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської ДАА; Пилявець М.Т., завідувач виробничою практикою Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького НАУ; Олізар Л.В., викладач ВСП «Василівський коледж Таврійського ДАТУ»; Маковей Ю.В., викладач обліково-інформаційних дисциплін Вознесенського коледжу Миколаївського НАУ; Леденко О.П., викладач ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової». Від ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» участь у роботі комісії взяла Балдич Л.В., методист коледжу.

Господарі навчального закладу Рибачук В.П., директор Технолого-економічного коледжу Миколаївського НАУ, Мандрик Л.П., заступник директора з навчальної роботи, ознайомили членів комісії з історією навчального закладу, напрями підготовки та перспективи розвитку; провели огляд матеріально-технічної бази навчального закладу і університету та ознайомили з методичним забезпеченням освітнього процесу на економічному відділенні та в лабораторії «Навчальна бухгалтерія» коледжу. Перед учасниками засідання виступив Шебалін В’ячеслав Сергійович, ректор Миколаївського національного аграрного університету.

Під час засідання комісії було обговорено широке коло питань, зокрема:

  1. Аналіз методичного забезпечення дисциплін спеціальностей 051 «Економіка» та галузі знань 07 «Управління та адміністрування».
  2. Впровадження Закону України «Про освіту» як інструменту підвищення якості української освіти: основні положення та проблеми.
  3. Особливості формування навчальних планів на 2017/2018 навчальний рік.
  4. Проведення огляду-конкурсу на кращу організацію роботи лабораторії «Навчальна бухгалтерія».
  5. Інноваційні підходи до організації практичного навчання студентів економічних спеціальностей. Формування професійних навичок та умінь студентів.
  6. Аналіз змісту тестових завдань для проведення моніторингу знань студентів із спеціальностей «Облік і оподаткування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Маркетинг» та «Фінанси, банківська справа та страхування».
  7. Застосування віртуального навчального середовища в освітньому процесі.
  8. Використання у педагогічній діяльності персональних сайтів викладачів та електронних посібників.
  9. Пропозицій щодо поновлення методичного та дидактичного забезпечення спеціальностей 051 «Економіка» галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Розгляд та рецензування методичних матеріалів.

Педагогічний колектив Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету виявив гостинність і забезпечив гарні умови для роботи комісії, щирий і теплий прийом.

З вдячність будемо згадувати відвідування сучасного закладу аграрної освіти.

              Людмила Балдич, методист